Гласуването в Народното събрание премина без изказвания като от 174 присъстващи депутати, 172-ма подкрепиха изменението, а двама се въздържаха. Накрая председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов благодари на всички парламентарно представени партии за постигнатия консенсус по законопроекта и обяви, че за тема сигурност винаги така трябва да се приемат измененията.

Прогнозната сума, която ще получи МВР, е 29 млн. лв. за облеклото на всички полицаи за периода от края на 2011 до края на 2015 г., когато униформи не са раздавани заради непроведени търгове или защото обществените поръчки за тях не са приключили в рамките на бюджетната година. Това се разбра при обсъждането на измененията във вътрешната комисия в парламента.

За 2016 г. ще бъде раздадено служебно облекло, тъй като през 2015 г. е имало проведени поръчки и ведомството е сключило договори с изпълнители, като е започнало производството и доставката му.

Това бе и причината да се наложи законова промяна - министерството да може да даде пари на полицаите за годините, през които не са получили униформи и същевременно да получат такива за 2016 г.

Източник: dnevnik.bg