В писмото си Красимир Богданов пише :

"Уважаеми г-н Министър,

През последните години трафикът по главен път Е-79 от Мездра до Ботевград значително се увеличи. Този път свързва цяла Северозападна България със столицата и автомагистрала "Хемус“ и осигурява достъп до работните места на много хора. Спецификата на терена, натовареността и движението на тежкотоварни автомобили ограничава възможността за нормално придвижване. Това води до изнервяне на водачите и предприемане на рисковани изпреварвания, в малкото участъци, където това е възможно. Като резултат, сериозно нарасна броя на ПТП.

По данни на КАТ - Пътна полиция, само за периода 1 април - 20 юни 2017 г. на територията на община Мездра са станали 28 пътнотранспортни произшествия, завършили с трима убити и 13 ранени. По-голямата част от пътните инцидентите са на пътя Мездра - Ботевград и особено в участъците от Мездра до с. Люти дол и кръстовището при село Ребърково, както и спускането към с. Новачене. Основни причини за инцидентите са несъобразена скорост, употреба на алкохол, неспазване на дистанция между превозните средства, неправилно отнемане на предимство.

Уважаеми г-н Радев,

очевидно е, че цялостното справяне с проблема изисква изграждането на четирилентов път по трасето Мездра - Ботевград, което е заявено и като приоритет на настоящето правителство. Изпълнението на този инфраструктурен проект обаче, изисква време, най-малко в рамките на управленския мандат. До тогава са необходими спешни мерки, които да доведат до намаляване на катастрофите и жертвите по този опасен път.

Във тази връзка е и моят въпрос:
Какви мерки предприема МВР за предотвратяване и намаляване на пътнотранспортните произшествия по пътя Мездра - Ботевград?”

С уважение,
Красимир Богданов
народен представител
ПГ "Обединени патриоти“