С поредица еко инициативи градските училища в Мездра отбелязаха Световния ден на Земята - 22 април. Четвъртокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с класен ръководител Доля Попова подготвиха артистична програма, чрез която показаха защо трябва да опазваме природата. С помощта на своите родители учениците изработиха дрехи от рециклируеми материали.

Четвъртокласниците от ОУ „Кирил и Методий” направиха и дефиле в центъра на Мездра, с което демонстрираха пред гражданството собственоръчно изработените си пъстри одежди.

В проявите, посветени на Деня на Земята, се включиха и ученици от ОУ „Христо Ботев”. От две години те събират с благотворителна цел пластмасови капачки. Третокласниците с ръководител Христина Иванова предадоха събраните 40 кг в Общинския център за социални услуги и дейности. Така децата се включиха в националната кампания за закупуване на инвалидни колички, слухови апарати и други помощни средства за деца в неравностойно положение.

Учениците от ОУ „Христо Ботев” посетиха и Дома за стари хора, където изнесоха тематична литературно-музикална програма. Те изпълниха стихотворения и песни, посветени на Деня на Земята. Накрая децата засадиха рози пред сградата на поликлиниката, осигурени от Общинското предприятие „Чистота".