Първата книга е озаглавена „Обет за мълчание” от американската писателка Джейн Ан Кренц. Тя ни среща с Вирджиния - млада и красива собственичка на художествена галерия, която непрестанно се бори с кошмарите от миналото. Като дете тя е била в секта и едва не е загинала при умишлен пожар, който отнема живота на майка й. Сега една от нейните художнички е посегнала на живота си, след като е изпратила на Вирджиния снимка на последната си картина. Това кара Вирджиния да се съмнява във версията за самоубийство.

Частният детектив Кабът е едно от децата в сектата, които са оцелели след пожара. И само той може да й помогне. Защото някой смята, че Вирджиния знае повече, отколкото самата тя предполага, и че трябва да бъде спряна. Въвлечени във вихрушка от тайни, измами и страсти, двамата стигат все по-близо до разгадаване на мистерията на общите им спомени. И на шокиращата съдба на един човек, който все още има властта да унищожи всичко, което обичат.

С второто заглавие излизаме от мистерията и се отправяме към Италия. Лято, любов, Италия – три вълшебни думички, на които се базира сюжетът на любовния роман „Италианско лято” от немската авторка Сю Муркрофт. София Бианки дава три обещания на баща си в последните му дни. Твърде много години е живяла в неспирни грижи за него и се чувства така, сякаш животът ѝ дори не е започнал. Затова оставя мъгливия Остров и отива в слънчева Италия – в родния град на баща си Монтелиберта. Там, където той е срещнал майка ѝ, където се е скарал със семейството си и откъдето е избягал и никога не е погледнал назад.

Монтелиберта е късче от рая, а София започва работа в малък фамилен хотел, но търпението ѝ ще бъде поставяно на постоянно изпитание. Скоро отново намира за кого да се грижи – красивата осемнайсетгодишна Еми. Тя е напуснала дома си след огромен скандал и не желае да общува със своите родители. А точно тогава се появява и Ливай, загадъчен клиент, който изглежда заинтригуван и от двете момичета. Твърде много тайни са се събрали на едно място - и само разкриването им може да освободи тримата от болката, която всеки от тях крие.

Третото заглавие е „Мостът на Клей“ от Маркъс Зюсак. Авторът се завръща с тази неустоима семейна сага тринайсет години след превърналия се в световен бестселър „Крадецът на книги”.

Една изгубена пишеща машина, мъртво куче и… костите на змия, която го е убила. Матю Дънбар, най-големият от петима братя, тръгва да открие всички тези неща. Едва тогава той ще може да сглоби удивителната история на своето семейство, разтърсено от трагедия и една отдавна погребана тайна. Той ще разкаже за една майка, която прекосява континенти, пътувайки към новия си дом; за един баща, който търси любовта в клавишите на старо пиано, и за един брат на име Клей, който ще се впусне в най-трудното пътуване от всички тях, за да промени живота им завинаги…

А най-накрая и за едно муле, наречено Ахил, което ще стори чудо и ще спои отломките на опустошеното семейство. Това е една история, разказана отвътре навън и отзад напред, епично и омагьосващо приключение в търсене на изкуплението и величието. „Мостът на Клей” ще ви отведе на много места и ще зададе два вечни въпроса: къде отивате и кой ще бъдете, когато стигнете там?