© Василка Коловска

Състезателите бяха разделени в две групи, като се играеше по системата всеки срещу всеки. Първите трима от двете групи сформираха финална шестица, където отново се играеше „всеки срещу всеки”, но тук не се зачитаха резултатите от предварителните групи.

За финала се класираха Даниел Коловски, Петя Иванова, Стилян Драгановски, Матео Кирков, Светослав Димитров и Любомир Тошев.

Шампион на град Мездра стана третокласникът от ОУ „Христо Ботев” - Даниел Коловски, с личен треньор Тошко Кирков. На финала той постигна впечатляващите 8 точки от 8 партии.

На второ и трето място се класираха ученици от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий” - седмокласничката Петя Иванова с 4 точки от 5 партии и третокласникът Стилян Драгановски – с точка по-малко.

На четвърто място е Светослав Димитров, СУ “Иван Вазов” от 5 клас, пети се нареди Матео Кирков, ОУ “Христо Ботев”, 3 клас, а на шесто - Любомир Тошев, ИОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, 7 клас.

Всички участници получиха грамоти за участие, тематични ключодържатели и книгоразделители. Класиралите се на първите три места получиха медали и специални грамоти, а от Община Мездра изненадаха учениците с шахматни книги.

В организацията на турнира участие взеха и родители, които подсигуриха лакомства, минерална вода и атрактивна украса с балони. Родителите съдействаха и за почистване и освежаване на декорацията на помещението.

© Василка Коловска

От ръководството на шахматен клуб “Локомотив” (Мездра) изказаха благодарност към родителите за съдействието при организирането и провеждането на турнира.