Северин Маздрашки е от Бяла Слатина и е строителен техник по образование, а по душа и професия - морски спасител. Той е спасил много човешки животи по българското Черноморие, и в чужбина, но в момента той има нужда да бъде спасен.

Преди 7 месеца е диагностициран с тумор в мозъка. След проведена операция в България и курсове по химиотерапия и лъчетерпия, заболяването на Северин прогресира.

Лекарите в България му казват, че няма какво друго да приложат като лечение, но турски специалисти му дават надежда с нови курсове химиотерапия, а и с последваща операция.

Сумата за цялото лечение (30 хил. евро) е непосилна за семейството му. До момента през платформата HelpKarma са събрани 8 029 евро. Може и Вие да помогнете тук!

Вярваме, че ако обединим силите си, Северин-Сачко ще продължи да се лекува и ще успее да овладее тежкото заболяване.

В това вярва и режисьорът Стефан Командарев, който на 15 юни прави благотворителна прожекция на култовата си лента "Посоки" от 19:00 часа в Кино "Роял" - Бяла Слатина.

Към инициативата се присъедини и популярният актьор Васил Василев-Зуека, който отправи своя призив за съпричастност.

Действието във филма се развива в рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита, в които се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.

Във филма ще видим актьорите Ирини Жамбонас, Асен Блатечки, Васил Василев - Зуека, Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Васил Банов, Герасим Георгиев – Геро, Иван Бърнев, Стефка Янорова, Николай Урумов и др.

Сценарият е на Симеон Венциславов и Стефан Командарев, оператор е Веселин Христов, монтажът е на Нина Алтъпармакова, художник на филма е Мария Койчева. Продуценти на филма са Стефан Командарев и Катя Тричкова (Арго филм).

Нека покажем, че можем да спасим живот с изкуство, защото всяко едно дарение е една нова крачка към победата на Северин над рака!

Да помогнем и да дарим надежда!