Ако искате да научите интересни факти за планетите, звездите, астероидите, кометите, галактиките и Слънцето, да наблюдавате небето, да работите с телескоп, с лунна карта с компас, запишете се в курса по астрономия, който ще се води от Владимир Коловски, капитан на морски търговски кораб и автор на "Помагало за изучаване на звездите и съзвездията”.

От всички природни картини, разкриващи се пред нашите очи, най-величествената е картината на звездното небе. Ние можем да обходим или да прелетим цялото земно кълбо, нашия свят, в който живеем. Но звездното небе, това е безкрайно пространство, запълнено с други светове. Всяка звезда, дори и най-слабата, която примигва в тъмното небе, представлява огромно светило, често пъти много по-голямо и ярко от нашето Слънце. Но звездите се намират много далече от нас и затова светят толкова слабо. Какво представляват други светове? Колко далеч са те от нас? Как са създадени звездите? Какви са били преди и какви ще бъдат в бъдеще?

На тези въпроси отговаря астрономията, а познания за нея предлага курсът за начинаещи, който започва в Мездра от 14 юни.