В поклонението се включи и инж. Петя Аврамова, областен координатор на ПП ГЕРБ-Враца, а групата бе водена от кметове на ГЕРБ от областта: Калин Каменов – кмет на Община Враца, Валя Берчева – кмет на Община Мизия, Иво Цветков – кмет на Община Бяла Слатина, както и кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 11 юли 2021 г.

„Големият смисъл на саможертва на Христо Ботев е заедно да постигаме велики неща за нашата държава. А каква по-голяма цел от България! Дълбок поклон пред загиналите за свободата ни!” - каза кметът Калин Каменов в рамките на всенародното поклонение на връх Околчица и призова да опазим земята на Ботев и Левски чиста за нашите деца.

Отслужена бе църковна служба за Христо Ботев и загиналите четници от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, а по традиция, точно в 12:00 часа, звукът на сирените оповести отдаването на почит към загиналите за свободата на България

© ПП ГЕРБ - Враца

На поклонението присъстваха още: председателят на Общински съвет - Враца д-р Владимир Христов, общински съветници от ГЕРБ, участници в похода „Козлодуй-Околчица”, граждани и гости на Враца.

В знак на признателност бяха поднесени венци от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и ПП ГЕРБ-Враца.