След близо половин век сградата на читалището е напълно обновена. Средствата в размер на 45 хиляди лева са от бюджета на Община Монтана. "През тази година общината е инвестирала близо 200 хиляди лева в реновирането на сградите на читалищата в селата Вирове, Крапчене, Стубел и Славотин", заяви кметът на Монтана Златко Живков.

На хората в Крапчене той обеща до края на септември да бъде завършен и грубият строеж на храма "Свети Димитър”, чиято първа копка беше направена миналата година. От своя страна депутатът Дилян Димитров заяви, че ще осигури средства за вътрешното оформяне на църквата.

Хората от селото чувстват Читалище "Пробуда" като свои дом и помнят неговите основатели - учителят Владимир Симеонов, Младен Тодоров - Дечо, Георги Лечов, Яким Христов, Митър Филипов, Георги Петров. На тържеството на площада бяха връчени и благодарствени плакети на представителите на местната и централната власт, на самодейни дейци от Монтана, Габровница, Липен, които през годините са подкрепяли и участвали в инициативите, организирани в Крапчене.

Пред публиката се изявиха танцовият състав от читалището в Габровница, Ансамбъл "Пъстрина от Читалище "Разум" в Монтана и фолклорната група при Общинския младежки дом - Монтана.

Както подобава, рождениците получиха подаръци - фотоапарат от кмета Златко Живков и стерео уредба от депутата Дилян Димитров и заместник-областния управител Нина Петкова.