Членовете на Настоятелството решиха още НЧ "Просвета-1925” да стане редовен член на Федерацията на българските фолклорни групи, която членува в Международната фолклорна асоциация (IGF).

На заседанието бяха приети проектоплановете за дейността през 2017 г. на Читалищната библиотека, Ансамбъл "Мездра”, Детския танцов състав "Мездренче”, Женския народен хор, Групата за стари градски песни "Мездрея”, Литературен клуб "Христо Ботев”, Експерименталния театър и Краеведското дружество.

Те предвиждат обогатяване на репертоара на творческите колективи, участие в проявите, включени в културния календар на община Мездра, както и участие в международни, национални и регионални фестивали, конкурси и събори. Планирани са, при наличие на средства, и няколко турнета в чужбина: на танцовия ансамбъл - в Анкара (Турция), Лион (Франция), Бор (Сърбия) и Букурещ (Румъния) и на ДТС "Мездренче” - в Охрид (Македония).

На 18 април догодина с юбилеен концерт-спектакъл във Враца под наслов "Да съхраним българския фолклор” ще бъде отбелязана 70-годишнината от създаването на танцовия състав при читалището.

Проектопланове предстои да бъдат внесени за разглеждане в Общинския съвет.