Поредната дейност от страна на дружеството е полагане на подземни кабели в центъра на Мездра. Цели три месеца след края на ремонта, тротоарът и паркингът пред Хотелски комплекс "Родина" в центъра на града приличат на строителна площадка.

Във връзка с причинените неудобства за гражданите на Мездра и гостите на хотела, управителят на комплекса Петя Петкова е внесла жалба до Общинския съвет и до кмета на Община Мездра, в която излага фактите около възникналия проблем.

От последвалия отговор от кмета на Мездра, става ясно, че съгласно чл. 3 ал.1 от Наредбата за реда и условията на строително-монтажни работи (СМР), свързани с разкопаването на общински терени, СМР се извършват в периода от 1 март до 31 октомври.

Изключения се допускат само след сключване на договор между възложителя, в случая - "ЧЕЗ Разпрезеление България" АД и Община Мездра, съгласно чл. 3, ал. 2 от същата Наредба. В отговора се казва, че към момента в Общинската администрация не е постъпвало искане от страна на възложителя за сключване на договор между него и Община Мездра за извършване на СМР след указаните срокове.

И така, към момента цели участъци от изкопните работи си стоят само на ниво трошен камък, споменатите в жалбата отводнителни шахти са с пропаднали и изпочупени решетки.

След получения писмен отговор, жалбоподателят Петя Петкова очаква и конкретни действия.