© ЧЕЗ България

ЧЕЗ и „Надежда и домове за децата - клон България" обединяват усилия като партньори, за да докажат за пореден път, че ефективността от прилагането на социално отговорни бизнес практики в кризисна ситуация зависи от адекватното им и своевременно осъществяване.

Пандемията от корона вирус засегна сериозно всички аспекти на общественото икономическо и културно развитие в световен, национален и регионален мащаб. Преодоляването на негативните последствия, предизвикани от пандемията и прилагането на мерки за ограничаването й, е отговорност не само на законодателната и изпълнителна власт, а и на бизнеса, обществото и отделните граждани.

Кампанията „Заедно можем всичко" е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. До момента ЧЕЗ е подкрепила с 1 милион лева над 120 обществено полезни инициативи в тези области.

„Надежда и домове за децата - клон България" е част от „Надежда и домове за децата"/Hope and homes for children, неправителствена организация, създадена от Марк и Каролин Кук през 1994 г. с цел прекратяване на практиката за отглеждане на деца в институции, намаляване на риска от изоставяне чрез развиване на набор от превантивни и подкрепящи услуги за семействата и децата. „Надежда и домове за децата" подпомага реформирането на системите за закрила и грижа за децата в 10 страни от Централна, Източна Европа и Африка. Моделите на Активна семейна подкрепа и Областен координационен механизъм по деинституционализация, са признати от УНИЦЕФ, Световната здравна организация и Министерството на труда и социалната политика за най-добра световна практика.

От 12 години „Надежда и домове за децата - клон България" подпомага уязвими семейства в страната чрез прилагане на модела на активна семейна подкрепа за преодоляване на семейни кризи с цел подобряване благосъстоянието и намаляване на риска от изоставяне на деца.