Първо място в конкурса бе отредено на проекта „Биогаз за българското село” – Шумен, 2-ро място – „Здраве от Природата” – село Горна Малина, 3-то място – „Collect4Life” – София, 4-то място- „Направи добро-предай на поколенията” - с. Зверино и пето – „Посланик на Земята” – град Велико Търново.

От фондацията припомнят, че тези проекти са избрани от 54 получени на първи етап, от които до полуфинал са допуснати 12. Изборът на 12 от 54 проекта се оказало истинско предизвикателство пред членовете на журито, а подборът на първите пет 5, които ще получат финансиране, се оказал още по-труден.

Решението кои проекти да получат финансиране е взето от жури в състав:

1. Красимира Величкова – директор на Българския дарителски форум

2. Десислава Еленкова – мениджър „Маркетинг и комуникации” и представител на дарителите в конкурса „Млад Благотворител“ 2020 г.

3. Дамяна Лазарова – юрист, управляващ съдружник в CasePro

4. Татяна Христова – обучител по личностно развитие, коуч.

Посланията на всички полуфиналисти ще публикувани.Достигналите до финал проекти, получават финансиране, за да реализират изцяло заложените цели.

Победителите ще преминат обучение „Лидерство и управление на проекти“, с водещи лектори в областта. Разбираемо в настоящите условия, обучението ще бъде проведено онлайн.