През последните три години от мандата на Ценков бяха възродени и културните фестивали, за трета година в града ще се проведе Фестивал за опера и балет. От началото на своя мандат кметът на Видин всеки месец дарява лични средства за благотворителни каузи, подпомага самотни и талантливи деца, възрастни хора, спортисти и др. По проект на община Видин предстои да бъде възстановена сградата на Синагогата, която е на 125 години.

"Радвам се, че мога да споделя този момент с всички вас, защото "Бялата птица" символизира надеждата, вярата в доброто", каза при получаването на наградата Огнян Ценков.

На церемонията по връчването на наградата "Бялата птица" в Регионалния пресклуб на БТА във Видин присъстваха Видинският митрополит Даниил, областният управител Албена Георгиева, зам.-кметовете на Видин Цветан Асенов и Венци Пасков, народните представители от Видинска област Владимир Тошев и Росен Живков, генералният директор на БНР Александър Велев, представители на политически партии, държавни институции, медии и граждани.

Досега носители на наградата "Бялата птица" през годините са - "Лайънс клуб" Видин, "Видахим" в лицето на Борислав Лоринков, епископ Поликарп, кметът на Монтана Златко Живков, игуменът на Троянския манастир - епископ Сионий, дамските Инер Уил клубове - дистрикт 248 България, доц. Борислав Великов и Александър Александров, кмет на община Ружинци.

Сребърната статуетка "Бялата птица" е дело на българския скулптор Александър Пройнов - АПЕР.