Според тях, заради лошия климат есенните насаждения няма да дадат добра реколта. Народните представители се ангажираха да отправят на парламентарен контрол питане към земеделския министър- каква е грижата на държавата за хляба на българина. В Чипровци бяха категорични още, че здравеопазването е в пълен колапс. Веска Ненчева представи пред тях промените, които предлага левицата за стабилизиране на здравеопазването и грижата за здравето на всеки българин. Йордан Младенов сподели с тях намерението на левицата да бъдат подпомогнати малките производители. Чипровци са обърнали особено внимание на депутатите, че е време да бъдат актуализирани списъците за гласоподаватели в ГРАО.

Жителите от село Георги Дамяново представиха на народните представители от ПГ на "БСП за България” проф. Светла Бъчварова и Славчо Велков Стратегия за развитие на Северозапада и настояха да влезе в проекта на левицата „Визия за България”. Пред Славчо Велков те обясниха, че местният полицейски участък работи от 9 сутринта до 16 часа следобед, като това не може да гарантира сигурността им. Той се ангажира да сезира вътрешния министър още утре.

Пред проф. Светла Бъчварова хората сигнализираха за нагласените и престъпни търгове за общинска земя, като настояха да бъде сезирана прокуратурата. Като следващ, абсурден проблем те посочиха ненужното инвестиране на средства в инфраструктурни проекти. В околните села са били построени четири стадиона, като в тях няма изобщо деца, а същевременно пътищата в района се разпадат. Хората от Георги Дамяново поискаха да бъде оправен пътя Ботевград - Монтана - Видин.