Борисов заяви пред присъстващите, че за две години ръководеното от него правителство е разплатило 6,2 млрд. лева стари задължения. „БСП събори КТБ, но ние трябваше да платим 3,7 млрд. лв. живи пари за вложителите в банката. Представете си да бяхме вложили тези средства във Враца, Видин и Монтана. 1,3 млрд. лв. платихме за американските централи - живи пари от Вашите джобове заминаха в посока Вашингтон.

Като министър Румен Овчаров е вкарал в Министерски съвет решение, че ако дойде някой премиер като мен, който да се опита да спре тези плащания, ще се взимат пари директно от електромерите на хората. Това означава ЕРП-тата да начисляват пари на Вашия електромер. Знаехте ли го това - питайте Нинова като дойде“, призова хората Бойко Борисов.

Той подчерта, че вече няма такава опасност, защото парите са платени. Борисов посочи още, че са платени и 1,2 млрд. лева за руските централи. "АЕЦ "Белене“ е един абсурден проект, който никой никога не си е мислел, че ще бъде направен. Защо БСП не го достроиха по време на двегодишното управление на кабинета "Орешарски“?, попита риторично председателят на ГЕРБ и добави, че благодарение на разговорите му с руския президент Владимир Путин са опростени 90 млн. лева лихви.

Бившият транспоретн министър Ивайло Московски представи ползата от изграждането на икономически зони по подобие на икономическа зона Тракия в Пловдив, която е привлекла над 1 млрд. лв. инвестиции. В програмата на ГЕРБ е поет ангажимент за изграждане на съпътстваща инфраструктура от страна на държавата за 5 такива зони. Да се работи за изграждането на икомическа зона в областния град Враца е един от приоритетите в местната програма на партията. Московски бе категоричен, че процесът на развитие на Северозападна България е необратим.

Вицепремиерът в кабинета „Борисов 2“ Томислав Дончев призова за връщане на нормалния тон в политиката. По думите му, политическите опоненти на ГЕРБ налагат агресивен тон на говорене. „Няма нормален диалог, нито реален политически дебат. Политическите ни опоненти обещават лесни решения, но ние знаем, че бързият път обикновено води към пропаст. Затова ние Ви обещаваме правилния път. Без икономически растеж няма как да има високи и стабилни доходи“, категоричен бе Дончев.

Кандидатът за народен представител Петя Аврамова под номер 1 в листата на ГЕРБ за Враца напомни на присъстващите, направеното от правителството „Борисов 2“ за областта в последните две години. Близо 40 млн. лв. допълнителни средства за ремонт и рехабилитация на пътища във Врачанско е отпуснало правителството. 4,6 млн. са усвоените в областта средства по програмата за енергийна ефективност, а благодарение на доброто управление на еврофондовете по европейски програми за различни бенефициенти през тази година в областта ще влязат близо 200 млн. лв. Петя Аврамова подчерта, че в проектите, за които са отпуснати средства е и ремонта на бул. Васил Кънчов, който чакаме от 30 г, както и пътя Враца – Леденика.

„Сега в предизборно време всички партии водят виртуална битка за Северозапада, всички ще го съживяват от кабинетите си в София и най-вече, ако наоколо има медии. Но има само една партия, която е работила наистина за нас. Представителите на ГЕРБ първи поставиха въпроса за необходимостта от специално внимание за Северозапада и аз съм сигурна, че ГЕРБ е партията, която ще успее да възроди нашия регион. ГЕРБ дава реални решения“, заяви Петя Аврамова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

* Платена предизборна информация