Жан Пиер Да Силва откри резултата за гостите още в 9-ата минута, а в средата на полувремето Стив Траоре (21) възстанови равенството. Победното попадение бе дело на Абубакар Тунгара в 77-мата минута, който бе точен от бялата точка.

Двубоят бе официален дебют за новия наставник на врачани Росен Кирилов, а като титуляр за гостите започна Даниел Генов, изправяйки се срещу бившия си тим.

В следващия кръг Берое гостува на Арда в Кърджали, докато Ботев (Враца) приема Ботев (Пловдив).

Мачът започна равностойно, а гостите откриха резултата още с първата си добра възможност. Браян Переа отклони топката с глава към Жан Пиер Да Силва, който се възползва от неумелата изява на Спас Георгиев и излязъл очи в очи с Караджов, нямаше проблем да го преодолее - 0:1.

Постепенно домакините погледнаха към противниковата врата и това даде отражение в средата на първото полувреме. Серкан Юсеин намери с дълго подаване новото попълнение на заралии Стив Траоре, който си пое кълбото по страхотен начин и технично порази мрежата зад Красимир Костов.

В 39-ата минута Берое беше близо до това да реализира второ попадение. Абубакар Тунгара отправи прострелно центриране към вратарското поле, където Луизиньо засече от движение, но изстрелът му срещна десния страничен стълб.

Още в първите секунди след почивката Браян Переа стреля от малък ъгъл, но Иван Караджов прояви рефлекс и спаси удара.

Малко след това Мартин Кавдански не се ориентира по най-добрия при корнер пред вратата на старозагорци и не успя да затрудни противниковия страж.

Четвърт час преди края на редовното време появилият се от резервната скамейка Меси Назер фаулира Тунгара в собственото си наказателно поле, а главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Самият нападател на Берое се нагърби с изпълнението на дузпата и изпрати Красимир Костов в обратния ъгъл, с което изведе своя отбор напред в резултата - 2:1.

Врачани потърсиха гол в оставащите минути, но такъв не падна и домакините се поздравиха с трите точки.

Източник: sportal.bg