© архив

Етър от своя страна си тръгва разочарован от София, където се игра мача и след като през голяма част от редовния сезон бе в тройката на Втора лига, което щеше да прати тима директно в елита, в крайна сметка ще остане във второто ниво.

Първата опасност в мача бе в полза на Ботев (Враца). В петата минута при едно центриране от фаул Браян Переа засече с глава, но за негов малшанс топката удари страничната греда.

До края на първата част тимът от елита бе по-активният, но не успя да материализира превъзходството си.

В началото на втората част обаче съставът от Враца излезе напред в резултата. Браян Переа изведе отлично Чавдар Ивайлов по левия фланг и той намери нахлуващия Юлиан Ненов, който прониза Христо Иванов.

Врачани продължиха да бъдат по-дейни и Стефан Гаврилов направи сериозен пропуск, пращайки топката над вратата от добра позиция.

В 73-ата минута обаче дойде и второто попадение за Ботев. Переа получи кълбото в наказателното поле и след като обработи топката я прати зад Иванов за втори път. В 84-ата минута Йоан Бауренски реализира трети гол след центриране от корнер и удар с глава.

Врачани сякаш решиха, че вече всичко е свършило и това можеше да им изиграе лоша шега. В 87-ата минута Ловре Кнежевич намали, след като бе изведен на празна врата на задна греда.

В 90-ата минута пък след центриране от фаул Мариан Иванов засече с плонж топката и направи 3:2.

В последните минути Ботев опита да наложи тотален натиск, но той бе по-скоро хаотичен, отколкото организиран и не доведе до критични моменти пред Красимир Костов. Така при последния съдийски сигнал радостта бе за "зелените".

Източник: sportal.bg