Според него обаче в сегашните U17 и U15 и при по-малките има доста качествени играчи, които могат да стигнат до първия отбор само ако влязат рано в ниските дивизии на мъжкия футбол. За това постепенно отделяме школата от първия отбор, направихме втори отбори в някои набори, които вече играят под името Академия Ботев Враца. Създаваме дублиращ тим, а вече имаме договорка с местния бизнес, който пое ангажимент много по-активно да помага в издръжката на новата Академия, каза кметът Каменов.

Вариантът, в който пращаме наши юноши да играят за други отбори в региона, не е достатъчно удачен пък твърди изпълнителният директор Денислав Георгиев. Според него школата и дублиращият отбор трябва да се развиват независимо от мъжкия отбор. Това са две организации, които имат една култура но съвсем различни цели. Академията, която обхваща детските отбори и дубъла трябва да произведе футболисти. Професионалният клуб пък трябва да постига резултати и да привлича публика, допълни Георгиев.

До края на януари ще бъде обявен наставник на новия отбор, който ще трябва да селектира най-добрите футболисти излязли от школата на Ботев Враца през последните години. Подробности ще бъдат обявени след общото събрание в края на януари, което ще се проведе преди заминаването на мъжкия отбор за лагера в Турция.

Източник :botev-vratsa.com