Първото полувреме премина под натиска на домакините, които се отличиха с няколко пропуска пред вратата на Милан Миятович. Още в третата минута футболистите в зелено имаха добра възможност за попадение. Центриране за намиращия се на позиция за обстрел Петър Атанасов бе изчистено в ъглов удар от Живко Миланов, а след изпълнението на корнера не последва нищо.

В 16-ата минута Даниел Генов от домакините надскочи Янис Каргас от гостите, но ударът с глава на деветката на врачани премина на сантиметри покрай вратата. В 29-ата минута триходова атака на врачани впечатли, но не доведе до гол. Петър Атанасов подаде към Даниел Генов, който изведе на отлична позиция Атанас Зехиров, но неговия шут бе отразен от вратаря на гостите.

Десетина минути по-късно съставът на „Ботев“ имаше претенции за нарушение на границата на наказателното поле и червен картон за футболист в синьо. Набралият скорост и озоваващ се сам срещу Миятович Даниел Генов се строполи на земята, искайки нарушение за избутване от страна на Каргас, но Давидов даде знак играта да продължи.

В 40-ата минута бе най-доброто положение пред вратата, пазена от Красимир Костов. Станислав Костов получи подаване и стреля, но вратарят на „Ботев“ спаси. В последвалата контраатака Петър Атанасов прати топката в мрежата, но голът беше правилно отменен поради засада. В последните секунди Живко Миланов опита да изненада Красимир Костов, но Ангел Лясков го изпревари и изчисти кълбото.

През първата част Антони Здравков трябваше да направи две принудителни смени. Заради контузии терена напуснаха Владислав Узунов в 18-ата минута и Аласана Н`Диайе – 36-ата минута. На тяхно място в игра се появиха Ивайло Михайлов и Доминик Янков.

В 61-ата минута сините получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана капитанът Живко Миланов, но ударът му премина високо над напречната греда. Малко след това Робърта отправи удар с глава, но Костов внимаваше и хвана топката. В 68-ата минута Даниел Генов открадна топката от футболист в синьо, но стреля крайно неточно.

До края на двубоя и двата отбора търсеха попадението, но липсваше точност при завършващия удар и мачът завърши при равенство 0:0.

Стартови състави: „Ботев“: Красимир Костов, Петко Ганев, Аласана Н`Диайе (Доминик Янков), Венцислав Керчев, Атанас Зехиров, Христо Златински (к.) (Даниел Гаджев), Ангел Лясков, Владислав Узунов (Ивайло Михайлов), Том, Даниел Генов, Петър Атанасов
старши треньор: Антон Здравков

„Левски“: Милан Миятович, Живко Миланов (к.), Янис Каргас, Холмар Ейлофсон,
Иван Горанов, Мартин Райнов (Франко Мазурек), Нуно Рейш, Станислав Иванов (Мартин Петков), Стайн Спиерингс, Найджъл Робърта, Станислав Костов (Насиру Мохамед)
старши треньор: Петър Хубчев

Главен съдия: Георги Давидов
Помощници: Милен Арабаджиев и Даниел Ников
Жълти картони: Ганев (Б), Райнов, Миланов, Рейш (Л)

В следващия кръг отборът на „Ботев“ (Враца) гостува на съименника си от Пловдив. Двубоят в Коматево е на 15-ти март, неделя, от 12:45 часа, а той, както всички срещи от 25-ия кръг на Първа лига, ще се изиграе пред празни трибуни заради опасността от разпространение на Коронавируса.