Кирил Десподов даде аванс на „орлите“ в 18-ата минута, а Матиас Тисера покачи осем след това. Отново Десподов беше точен в 41-ата от дузпа, която беше дадена след нарушение срещу него.

През втората част гостите намалиха темпото с оглед предстоящата визита на Реал Бетис в Лига Европа, но не дадоха възможност на съперника да намали пасива, който беше вече комфортен за гостите. В продължението пък влезлият като резерва Каули завърши добра атака за гостите и те категоризираха още по-значимо победата си. Лудогорец игра повече от 85 минути с човек повече, след като Мартин Кавдански беше изгонен с директен червен картон в третата минута от срещата след грозен фал срещу Спас Делев.

Така, Лудогорец се изкачи на върха в efbet Лига, като тимът е с 22 точки, колкото има и вторият ЦСКА, ала „червените“ са с по-лош показател при головата разлика. В следващия си мач разградчани гостуват в Лига Европа на Бетис, докато на Ботев Враца му предстои домакинство на Хебър. Врачани останаха 12-и със седем пункта.

Източник: gong.bg