Победителите от Борован в състезанието през 2017 г
Победителите от Борован в състезанието през 2017 г

Състезанието се организира от Областна администрация - Враца, Национална асоциация ″Професионална подготовка и квалификация″ - София, Сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР - Враца, Областния съвет на Българския червен кръст и Съюза на българските автомобилисти, със съдействието на Регионално управление на образованието, Община Борован, Основно училище ″Отец Паисий″, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и др.

Областното ученическо състезание по безопасност на движението по пътищата в област Враца е един от активните методи за усвояване на процедурни познавателни структури, свързани с безопасността на движението по пътищата. В различните етапи на провежданите състезания се прилагат ситуационни, дискусионни и опитни методи на интерактивното обучение по БДП. Състезанията се провежда с отбори, определени от съответните училищата, в които са включени по един ученик от 5., 6. и 7. клас. Състезанието включва пет етапа, в които под формата на въпроси, тестове и игри учениците демонстрират своите знания по безопасност на движението, усвоени по време на учебните часове, залегнали в учебните програми на Министерство на образованието и науката за учениците от 5. до 7. клас.

Отборът победител в областното ученическо състезание по безопасност на движението :Да запазим децата на пътя“ ще представи област Враца на Националното състезание, което ще се проведе от 15 до 17 май в Смядово.