Атмосферата в Пенсионерски клуб "Здравец” беше приповдигната, а речите на ораторите разбудиха патриотичния заряд на присъстващите.

Гост на събитието бе народният представител от Патриотичния фронт Красимир Богданов, който направи кратък исторически анализ на събитията преди и по време на Съединението. "Този акт е с непреходно значение, тъй като обединява двете най-големи български области, които от 1885 г. до днес си остават неразделна част от територията на българската държава. Народът ни доказа, че когато е единен и неподвластен на интересите на чужди сили, може да постига по блестящ начин своите национални цели“, заключи Богданов. Той подари за библиотеката на клуба няколко броя от книгата си "Забравени герои“, като представи подвига на поручик Ангел Янчев, спасил знамето на 35-ти пехотен Врачански полк след Солунското примирие през 1918 г.

Вдъхновени от героичния подвиг на нашите предци, членовете и гостите на клуба запяха песента "Де е България“ по безсмъртните стихове на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Приветствия поднесоха също гостите от организацията на пенсионерите от гр. Зайчар, Сърбия и от пенсионерския клуб в кв. "Кулата".

Тържеството продължи с много настроение, български песни, танци и забавления за възрастните хора.