5 общи трудови борси се проведоха във Велико Търново, Разград, Пещера, Пазарджик и „Марица”, гр. Пловдив. В срещите, организирани от бюрата по труда, се включиха 34 работодатели, които обявиха 259 свободни работни места. Търсят се работници в сферата на производството - монтажник, складов работник, мотокарист, опаковач, шивач на обувки, апаратчик на химически процеси, машинен оператор за шиене на облекла, шофьор на тежкотоварен автомобил, стругар, електромонтьор, пакетировач, работник в кланица, разфасовач, работник за товароразтоварна дейност, охранител-портиер, заварчик, продавач в сферата на електронната търговия, шофьор и др. 309 търсещи работа посетиха трудовите борси, за да се запознаят с условията на работа и изискванията на работодателите.

Специализирана младежка трудова борса проведе през октомври бюрото по труда в Пловдив. 9 работодатели обявиха 195 свободни работни позиции в сферата на производството и услугите. Набират се млади хора за машинен оператор, шивач, работник в производство, салонен управител, оператор в център за обаждане и др. 63 търсещи работа се срещнаха с работодателите и проучиха директно възможностите за устройване на работа.

На част от събитията присъстваха също представители на местните военни окръжия, които информираха заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования.