Екипът на държавния глава Румен Радев е изразил благодарност за безценната помощ на съорганизаторите на Кампанията - БНТ и НТВ, както и за активното участие на членовете на Експертния съвет в реализирането на благотворителната инициатива "Българската Коледа", за ангажираността и отдадеността на каузата за по-добро детско здравеопазване и повече здрави деца.

Над 3 000 индивидуални дарители и 420 компании и организации са направили дарения на обща стойност 1 917 000 лeвa. В полза на кампанията до този момент са изпратени 555 000 кратки съобщения на стойност 1 лв., като дарената сума от тях е общо 555 000 лв.

Администрацията на президента е изразила благодарност и към всички медийни партньори, за проявения професионализъм при отразяване на кампанията, и показаните в репортажите добронамереност, загриженост и хуманност към болните деца и техните семейства.

Екипът на президента е изтъкнал и заслугата на многобройните организатори на различни инициативи, събития и кампании в подкрепа на "Българската Коледа". 97 училища от цялата страна са част от каузата в помощ на спасения детски живот. Благодарение на тези обединени усилия, общият размер на получените дарения за периода 01 декември 2017 г. - 16 февруари 2018 г., е 2 472 000 лв. Кампания 2017/2018 постави във фокуса на "Българската Коледа" грижата за спасения детски живот.

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация. До този момент в Администрацията на Президента са постъпили 250 заявления за подпомагане на деца. Исканията за подпомагане са основно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията. Експертният съвет и Комисията към "Българската Коледа" ще разгледат всички постъпили заявления и ще вземат решение за необходимото и възможно подпомагане.

Молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за закупуване на медицинска апаратура със средства от Кампанията.