"Приказка" е дума, която сама по себе си кара малчуганите да отправят любопитен поглед и да наострят уши, досущ като зайчета, а комбинацията "приказка - игра" е мечтата на всяко хлапе, звучаща толкова прекрасно и непостижимо, колкото "да, мамо, може да хапнеш сладолед, нищо, че е декември"... Само че, благодарение на Никола Райков, този тип истории са достъпни за всички и навсякъде. Дори преплуваха Атлантическия океан и акостираха на бреговете на САЩ.

Много ученици се изправят пред огромни трудности, когато става въпрос за четене, а едно от решенията, до които са стигнали преподаватели от Ричмонд, Вирджиния, е да използват книгите на българския писател, известен основно с творчеството си за най-малките.

"Голямото приключение на малкото таласъмче" завършва по 20 различни начина и именно това е една от най-впечатляващите й ценности.

Един от обучаващите директори на компанията, Ерика Карсън, определя, че децата реагират на книгата по невероятен начин.

„Бяхме впечатлени, че авторът предоставя свободно книга с толкова високо качество в електронен вариант и решихме да се опитаме да помогнем.”, добавя Ерика Карсън.

Приказките игри на Никола Райков могат да бъдат свалени напълно безплатно на най-различни езици, сред които английски, руски, български,

италиански, латвийски, а доброволци подготвят преводи дори на каталонски и персийски. А именно с латвийския издател Avots Publishers българинът подписва и първия си голям международен договор.

Десетки училища и детски градини у нас също използват невероятните му приключенски разкази, а той, за щастие, няма да спира да радва малките читатели:

„Надявам се, че тези книги ще вдъхновят учителите и родителите да играят заедно с децата. Обещавам им истории, изпълнени с шеги, но преди всичко - емпатия, доброта и разбиране.”



Източник: uspelite.bg