На 26 ноември тази година възрастната жена била принудена от неизвестни лица да изтегли 6 хиляди лева от банка, като през цялото време била инструктирана по телефона от измамниците, които я насочили към Ловеч, където трябвало да предаде парите. Близките на жената се обърнали за съдействие към директора на Областната дирекция на МВР - Враца, който създал необходимата организация за откриване на жената.

Полицейските служители предприели проследяване и установили местонахождението й първо във Враца, а след това и в Ловеч, където тя се настанила в хотел. След намесата на служителите на МВР, жената е намерена в хотела в добро състояние, а измамата е била предотвратена.

В писмото си до министъра на вътрешните работи, дъщерята на измамената възрастна жена изказва благодарност към старши комисар Янко Янколов за изключително компетентната и професионална реакция от негова страна на подадения сигнал за помощ.

В писмото са изтъкнати заслугит и се изказва благодарност и на служители от Районното управление в Мездра и на Областната дирекция на МВР - Ловеч.