Бившият вратар на Локомотив (Мездра) Ивайло Сайков ще играе през новия сезон в новосъздадената Първа футболна лига. Той ще облече екипа на Локомотив (Горна Оряховица) при завръщането му в „групата на майсторите”. 19-годишният страж бе одобрен от старши треньора на горнооряховчани Ангел Червенков и ще се конкурира за титулярното място с по-опитните от него Стефано Кунчев, който също е бивш вратар на мездренци, и Николай Банков.

За последно Сайков пази на Оборище (Панагюрище) в „Б” група, а преди два сезона бе с основен принос за завръщането на мездренските „железничари” във втора дивизия. Логично тогава се стигна и до повиквателна от Методи Деянов за юношеския национален отбор.

Нови отбори си намериха още 9 бивши футболисти на Локо (Мездра), които тази пролет играха за „червено-черните” във втория ешелон. Вратарят Николай Кръстев, който бе преотстъпен в Мездра от столичния Левски, отново бе пратен под наем във втора лига - този път в новака Несебър.

Двамата централни бранители Георги Георгиев и Евгени Тунтев също започна-ха подготовка с нови клубове. Георгиев ще продължи кариерата си в Кариана (Ерден), който се състезава в Северозападната „В” група, а Тунтев в друг новак в „Б” група - Етър (Велико Търново).

Бранителят Мартин Митов, който бе преотстъпен в Мездра от Литекс, отива в плевенския Спартак. Други двама възпитаници на ловешката академия - Галин Минков и Емил Петров, ще играят в дублиращия отбор на преименувания Литекс, който вече е ЦСКА. В Спартак (Плевен) ще играе и друг защитник на "железничарите" Стоян Георгиев.

Опитният нападател Владислав Златинов и халфът Манол Чапов се завръщат в родния Пирин (Благоевград), с който ще играят в новата елитна лига.

С нов отбор се сдоби и бившият наставник на Локо (Мездра) Анатоли Тонов - Тоци, който води отбора през по-голямата част от пролетния полусезон в „Б” група. От есента Тонов ще бъде старши-треньор на Пирин (Гоце Делчев) в Югозападната „В” група.