„Строителството на параклиса в село Оходен продължава с изграждане на външната част. Обектът се изгражда с майсторлъка на фирмата изпълнител. Изключително красиво е. С това центъра на селото се оформя. Една моя мечта вече почти е реализирана. Благодаря на Община Враца.” Това написа в социалната мрежа бившият кмет на селото Иван Иванов. Оходен е родното му място.

Трудовият стаж на екскмета е преминал в системата на МВР. Последната позиция, на която е работил, е началник сектор по криминална линия в Областната дирекция на МВР - Враца.

Иван Иванов сподели за Medianews.bg. че денят 16 май 2015 г. ще остане завинаги в летописната книга на врачанското село, защото на този ден е направена първата копка на жадувания от десетилетия православен храм. Преди около 70 години в селото е било определено място за параклис и дори е положен основният камък, но до строеж така и не се стигнало. Същият камък на 16 май миналата година е поставен на мястото, където вече се издига новият храм.

Земята, на която е построен, е общинска и всички средства, необходими за изграждането му, също са заделени в капиталовата програма на Община Враца. Храмът е около 40 кв. м. Той е еднокуполен, с двускатен покрив. Изпълнител на обекта е врачанска строителна фирма.

Проектът е изготвен от арх. Пламен Стоянов. Стойността на строителните дейности за изграждането на параклиса е 45 177 лв.