Мястото на инцидента изглежда зловещо. Прави впечатление обаче, че е изгоряла само новата част на къщата, а старата е недокосната от пламъците. Кметът на Люти дол Станислав Ангелов каза, че за съжаление потърпевшият Светослав Христов Стоянов, е починал в неделя в "Пирогов”. Състоянието на пострадалия е било изключително тежко - със 75% процента изгаряния по тялото и оцеляването е било почти невъзможно.

Сигналът за пожар е подаден от съседи, които са видели силните пламъци. Кметът каза, че са се чули и силни гърмежи, тъй като в къщата е имало газова бутилка, туби с бензин, както и много техника - резачки, телевизори, перални.

Веднага след подаването на сигнала, на мястото на инцидента са пристигнали служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението” в Мездра и екип на "Спешния център". Изключително бърза е била и намесата на "ЧЕЗ Разпределение - България", чийто екип е пристигнал за минути и са прекъснали електрозахранването. Напълно са унищожени две стаи, покъщнина и покривната конструкция на сградата.

Станислав Ангелов разказа, че починалият Светослав е бил затворен и саможив човек, но изключително трудолюбив. Същият е работил във фирма за пластмасови тръби в съседното село Типченица, където бил изключително уважаван като професионалист. Дори бил назначен за главен механик.

"Светослав живееше сам, но винаги се отзоваваше на всякакви инициативи в селото. Беше изключителен майстор техничар. Нямаше нещо, което да не може да поправи. Жалкото е, че един млад човек си отиде. Все пак в селото хората под 40 години са твърде малко, а и той помагаше на всички. Може да се каже, че беше приятел с цялото село”, допълни кметът.

Ангелов благодари за бързата реакция на мездренската пожарна, на "Бърза помощ" и на Енергото, които веднага са се отзовали на сигнала, както и на местния жител Валентин Томов, който пръв се е притекъл на помощ на пострадалия.

Според източници от пожарната, най-вероятната причина за инцидента е незагасена цигари или печка на твърдо гориво.