"Ще осигурим автобуси за всички граждани, които желаят да се разходят от Видин в Калафат и от Калафат във Видин. Имаме три разписания - 08:30 часа ще тръгне от Видин, 09:30 - от Калафат, 10:30 - от Видин, а последните от Калафат са в 15:30 часа".

Низамов коментира пред радио Видин, че пътуването е предизвикало голям интерес сред местните хора и поради това се прави повторно. "На хората им е приятно да се разходят, някои нямат възможност да разгледат Калафат или обратно - от Калафат за Видин, така че това е една възможност да се разходят в отсрещния град".

Програмата за 6-тата годишнина на Дунав мост 2 предвижда на 14 и 15 юни баскетболен турнир и бънджи скокове.

Трафикът по Дунав мост 2 продължава да нараства, но с по-малки темпове в сравнение с предходните години. Най-голямо е движението в летните месеци, в сезона на отпуските - август и септември. Между 2 400 и 2 800 автомобила преминават на ден в двете посоки. Новото мобилно приложение на Дунав мост Видин-Калафат вече се ползва от много шофьори, които с него могат да се информират за дължината на опашката и времето за изчакване. Информацията се актуализира на всеки 2 часа, уточнява Назимов.