Говорителят на гръцкото правителство Аристотелия Пелони заяви на брифинг, че Гърция ще отмени задължителната седемдневна карантина за туристи от редица страни от следващата седмица. Пелони поясни, че туристите, както и гражданите на Гърция, няма да може да се придвижват между регионите на страната. За туристите няма да бъдат отворени заведенията за обществено хранене. Според представител на кабинета, "туристите трябва да отседнат в хотелите си, където са пристигнали, там им се осигурява храна, която се прави само за тях".

От 7 ноември миналата година в Гърция бе въведена обща карантина за борба с разпространението на коронавируса. Повече от пет месеца в страната не функционират кина, музеи, концертни зали, спортни съоръжения, нощни и танцови клубове и други подобни съоръжения. Заведенията за обществено хранене имат право да продават храна за вкъщи или да я доставят до дома. Носенето на защитни маски е задължително както на закрито, така и на открито. В страната има вечерен час.

Към неделя броят на хората в Гърция, заразени с коронавирус, достигна 315 273, починалите са 9 462 души. В последно време ситуацията с коронавируса в страната се стабилизира. Властите премахват някои ограничения, по-специално за движението между районите на населеното място. По-рано бяха отворени фризьорите и салоните за красота, посещенията на археологически обекти на открити площи също бяха разрешени.