На голямата читалищна сцена публиката имаше удоволствието да чуе и види изпълнения на победителите – танцьори, певци, артисти и художници, успели да покорят професионалното жури на фестивала. За победителите Община Берковица бе осигурила много награди и всички си тръгнаха доволни.

Специални гости на събитието бяха инж. Милчо Доцов – кмет на Община Берковица, народните представители д-р Илиян Тимчев и Атанас Костадинов, Нина Петкова – зам.-областен управител на Област Монтана, г-н Костел Пистриту – кмет на Община Бъйлещи Румъния, Иван Иванов – председател на ОбС-Берковица, Радослав Найденов – зам.-кмет на Община Берковица, общински съветници, членове на журитата и представители на фирмите дарители на фестивала.

Кметът инж. Милчо Доцов благодари на всички дарители, създатели и организатори, които надграждаха фестивала, за да стигне той своята 27-годишнина. Детският фестивал, организиран от Община Берковица и Народно читалище „Иван Вазов-1872“- Берковица, се проведе от 30 май до 2 юни.
Над 800 деца от страната и чужбина и тази година разходиха лачените си обувки на берковска сцена. В края на гала-концерта зрителите се насладиха на невероятно огнено шоу, подарък от приятели от Банкя и празнична заря от Община Берковица.