© Община-Берковица

По повод 142 години от Освобождението на България бяха поднесени венци и цветя пред паметника на героите от руско-турската война и пред паметника на загиналите във войните.

Богатата празнична програма с участието на ученици от Второ основно училище „Христо Смирненски“ - Берковица и НЧ „Иван Вазов – 1872“ – Берковица развълнува събралите се на площада жители и гости на Берковица. С прочувствените си изпълнения на стихове, посветени на непобедимия български дух и подвига на знайните и незнайни герои, дали живот си за нашата свобода, третокласниците и седмокласниците от 2. ОУ с ръководители Лилия Куньова и Мадлена Алексиева трогнаха и малки, и големи. Яна Михова и вокално дуо „Melody“ зарадваха присъстващите с песните, които представиха.

Берковчани и гости на града, под звуците на Берковската духова музика и Младежкия духов оркестър, извиха кръшно българско хоро, което бе част от петата общобългарска инициатива у нас и по света „Пробуждане с хоро”. Многото усмивки и положителните емоции допринесоха за празничното настроение в слънчевия мартенски ден.