Във фестивала ще вземат участие киноклубове и самостоятелни участници с филми, създадени в периода 2014 – 2018 г., и получили национални и международни награди. Оттук идва и названието „фестивал на фестивалите”. Или както още го наричат за по - кратко, „фестивал на наградените филми”. Прожекциите на филмите ще бъдат в салона на НЧ „Развитие 1873”.

В първия конкурсен блок ще бъдат представени четири късометражни продукции на домакина – Кино – видео клуб „Ведерник” към читалището. Зрителите ще могат да видят филмите „Сграда от бъдещето”, „Прекършена обич”, „Храмът” и „Хаджи Мара”, които са дело на оператора и режисьор Симеон Симеонов.

На 27 октомври, състезателната програма продължава от 09.00 ч. За участие са записани над 50 филми на киноклубове и индивидуални участници.

Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури под ръководството на актьора, режисьора и продуцент Иван Павлов, който за трети път е председател на Съюза на българските филмови дейци. В края на втория ден ще бъдат връчени наградите на отличените филми. Трите класирани ленти ще получат статуетки и дипломи, а всички участници – грамоти.

Културната изява се организира от читалище „Развитие 1893”, Белоградчик и Федерацията на алтернативното кино. Всички прожекции ще се състоят в салона на читалището.