Композициите ще се движат, както следва:

- Бърз влак № 2672 от Горна Оряховица за София ще заминава от гара Горна Оряховица в 15:15 ч. и ще пристига на Централна гара София в 19:10 ч.

- Бърз влак № 7673 от Монтана за София ще потегля от гарата в Монтана в 13:25 ч. и ще пристига на Централна гара София в 16:16 ч.

Допълнителните влакове ще спират на всички по-големи гари по маршрута на своето пътуване. Пълното им разписание е налично в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg).

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД традиционно ще осигури допълнителни места и в регулярно пътуващите влакове по основните направления в страната. За периода от днес (29-и април) до 9-и май включително композициите ще се движат с общо над 22 000 допълнителни места.

БДЖ напомня на своите клиенти, че за да си осигурят комфортно и спокойно пътуване през натоварените периоди при поредица от почивни дни, е необходимо да закупят предварително билети за своето пътуване със запазено място. Служителите на билетните каси са изрично инструктирани да предупреждават клиентите на железопътния превозвач, които си закупуват билети в деня на пътуването, че при изчерпване на седящите места могат да пътуват без осигурени такива. Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак, като ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници във вагон, съобразно изискванията за безопасност на пътуващите по време на движение.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.
"БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 20 на сто намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.