Форумът се проведе в заседателната зала на Община Козлодуй. Участие взеха студенти 2-ри курс от Университета за архитектура, строителство и геодезия в София от специалност “Урбанизъм”. Те разговаряха със заместник-кметът на община Козлодуй - инж. Весела Вълкова и главният архитект на Община Бяла Слатина – арх. Червеняшки. Студентите бяха съпроводени от д-р арх. урб. Жана Стойчева, ръководител катедра „Териториално и ландшафтно устройство и градоустройство” и доц. д-р арх. Георги Бояров – ръководител дисциплина „Проект за градско развитие".

Целта на посещението бе разработването на проект от страна на студентите в рамките на учебната дисциплина „Проект за градско развитие”. Накрая студентите по екипи подробно представиха своите работни проекти по темата на инж. Вълкова и арх. Червеняшки, като задаваха въпроси с оглед допълване и обогатяване на разработките си.

След проведената среща гостите направиха оглед на централна градска част и други значими исторически и туристически обекти на територията на града. Домакини и гости се съгласиха, че срещата трябва да стане ежегодна.


Източник: kmeta.bg