В Районното управление на полицията във Враца, преди два дни се е оплакала 65-годишна жена. Тя съобщила, че на пазара в ж.к. „Дъбника”, група дребни на ръст хулигани са й отмъкнали чантата. Бабата заявила, че парите в портмонето били само 11 лева, но в чантата й били личните документи и дебитни карти. Жената се пожалила, че заради кражбата ще трябва да хукне по институции, за да си прави нови банкови и лични документи.

Униформените бързо пипнали извършителите. Кражбата била извършена от двама непълнолетни от Враца. Четири деца пък, под 14-годишна възраст им били помагачи в операцията. От членовете на невръстната банда са снети сведения от инспектори в Детска педагогическа стая и в присъствието на родителите им. Откраднатото е върнато на притеснената жената.

С няколко години по-пораснал от хулиганчетата е заловеният измамник от Враца, които отмъкнал 1 600 лева от възрастен жител на града. Дядото подал сигнал в полицията, че непознато лице го въвело в заблуждение и взело от него парите, като капаро за закупуване на климатици. След оперативно следствени действия е установено, че извършител на измамата е 19-годишният Х.С. от Враца. Спрямо него е образувано незабавно производство.