Снимки: Тодор Маринов

Още в началото на финалния двубой Ивайло Бояджиев се контузи и „Ballet Fame” останаха с човек по-малко на терена, тъй като нямаха резерви. Въпреки това, след диагонален удар на Тодор Маринов те първи поведоха в резултата. В началото на второто полувреме обаче, „Чалга пеперудки” получиха правото да изпълнят дузпа и Бойко Борисов изравни. Няколко минути по-късно отново той направи пълен обрат - 1:2. Макар и в намален състав, „Ballet Fame” успяха да изравнят с гол на Емилиян Петров - 2:2. Секунди по-сетне „Чалга пеперудки” отново поведоха след хубав изстрел на Ивелин Венчов. Но „Ballet Fame” отново не се предадоха и две минути преди края на редовното време Николай Трънчев се разписа за крайното 3:3.

При изпълнението на дузпите по-хладнокръвни се оказаха футболистите на „Ballet fame”, които в крайна сметка триумфираха с 6:5. Точни за „червения балет” бяха Емилиян Петров, Тодор Маринов и Христо Христов, а за „Чалга пеперудки” - Емил Манолов и Бойко Борисов. Пропуски от бялата точка направиха Браян Сандов, Ивелин Венчов и Димитър Руменов („Чалга пеперудки”) и Николай Трънчев („Ballet Fame”).

На трето място се нареди тимът на „Ураган”, който спечели служебно срещу „Торпедо” (Сивец). Непосредствено преди финала се състоя приятелски двубой между детските отбори на „Червените дяволи” (Игнатица) и Скала 2015 (Оселна), в който победа с 5:2 постигнаха подрастващите футболисти от Игнатица.

Голмайстори на турнира с по 9 точни попадения станаха Бойко Борисов („Чалга пеперудки”) и Николай Трънчев („Ballet Fame”). За най-добър вратар бе определен Пламен Илиев („Ballet Fame”), а за най-красив гол - попадението на Момчил Иванов („Жулиета”). Специална грамота получи и съдията на турнира Димитър Георгиев. Отборите-призьори си тръгнаха с купи и грамоти за успешно представяне.

По време на двудневната спортна проява бе организирана благотворителна акция в подкрепа на поредната благородна инициатива на Клуба на БМЧК - Зверино. В нея бяха събрани 250 лв., които бяха предадени на младите червенокръстци. Средствата ще бъдат предоставени за подпомагане семейството на две деца полусираци от село Ружинци, Видинско - 2-годишната Гергана и една година по-голямото й братче Сергей Елбио Алиага.