В Малорад кметът на общината присъства на пресъздаването на стария български обичай, при който лекарят, който се грижи за здравето на хората в селото д-р Цезар Пенчев, бе посрещнат с почит и уважение. Той си изми ръцете и завърза червен конец на малко дете за здраве на всички деца през годината.

Жените от групата за народни песни към Читалище "Просвета-1919" изпълниха песни. Кметът на Борован поднесе поздравителен адрес по случай празника и връчи подаръци на д-р Цезар Пенчев и на медицинските сестри. Подаръци бяха раздадени и на всички жени, станали майки през миналата година.

Инж. Тодорова уважи с присъствието си и Клуба на пенсионера в Малорад, където отпразнуваха Бабинден с много песни, танци и веселие.

В Добролево със съдействието на кмета на селото Илиян Буковски и Павлинка Ячковска - председател на Читалище "Пробуда", също бе организирано честване на Деня на родилната помощ. От името на кмета на Борован, заместник-кметът Десислава Марковска поднесе поздравителен адрес и подаръци за д-р Цигаровски, здравните работници в селото и всички жени, станали майки през миналата година.

Членовете на пенсионерския клуб също отбелязаха Деня на родилната помощ като пресъздадоха обичая "Бабуване". Десислава Марковска уважи с присъствието си и дома на Йорданка Кръстева. Там също имаше тържество и се разигра и томбола с интересни награди. На всички празнуващи Марковска поднесе поздравителни адреси и пожела на хората в бели престилки да бъдат винаги до майките и да им дават съвети и опора при отглеждане на техните деца.