Възрастната жена получила обаждане на мобилния си телефон от непознат, който се представил за "инспектор Христов". Той я предупредил, че ще получи обаждане от телефонен измамник, като за залавянето му тя трябва да изхвърли спестяванията си през прозореца.

След това на стационарния телефон на жената позвънил друг мъж, който започнал да я заплашва. Възрастната жена изхвърлила през прозореца на жилището си на два пъти в торби сума с общ размер 11 360 лв., както и златни накити - 3 златни пръстена, 4 златни парички и златно дамско ланче. После се усетила, че е измамена и подала жалба в полицията.

Както MediaNews вече писа, само преди седмица 88-годишен дядо от Монтана изхвърли през прозореца на дома си близо 1000 лв. и златните си зъби под същия предлог, че помага на полицията да залови измамници.

От края на декември миналата година, въпреки разпространените диплянки, писмени и устни предупреждения, куп старци от Монтана и региона сами хвърлиха спестяванията си в мрежите на телефонните измамници. По груби сметки от Коледа досега пенсионери и дори по-млади хора от областта са обогатили от телефонните мошеници с над 73 000 лв.