Локомотив (Мездра) загуби с 1:4 от дублиращия отбор на шампиона Лудогорец (Разград) в среща от 29-ия, предпоследен кръг на първенството по футбол в "Б" група. Гостите решиха двубоя още през първото полувреме, когато вкараха три безответни гола на "железничарите".

Още в 12-та мин. след спорно положение за засада Янаки Смирнов напредна в наказателното поле на домакините и подаде към непокрития Светослав Ковачев, който отблизо се разписа за 0:1. Само 5 минути по-късно след бърза контраатака Мартин Кирилов покачи на 0:2. В 20-ата мин. след грешка в отбраната на "червено-черните" Кирилов се озова сам срещу вратаря Крушарски и отбеляза втория си гол за класическото 0:3.

През първото полувреме пропуски за мездренци направиха Владислав Златинов и Арсен. Двата отбора извършиха по една принудителна смяна - заради контузии терена напуснаха Тунтев от домакините и голмайсторът Кирилов от гостите.

Десет минути след почивката след продължително разбъркване в пеналта на локомотивци капитанът на Лудогорец II Олег Димитров бе точен за 0:4. В 74-ата мин. Златко Бонев изведе Златинов отдясно, той напредна в пеналта и прати топката в мрежата за крайното 1:4.

В класирането Локо (Мз) продължава да е на последното, 16-о място с актив от 20 точки. В последния кръг на 29 май мездренци гостуват на Литекс II (Ловеч).