Локомотив (Мездра) загуби с 1:5 от лидера Дунав (Русе) в среща от 25-ия кръг на първенството в „Б” група и сведе до минимум шансовете си за оставане във втория футболен ешелон. Това е най-тежкото поражение на мездренските „железничари” през този сезон. Поради лишаването им от домакинство двубоят се игра в Монтана. Тъй като в навечерието на двубоя наставникът Анатоли Тонов напусна клуба, локомотивци бяха водени от досегашния треньор на вратарите Мирослав Митев и от помощник-треньора Валентин Пешунов.

Мачът не започна добре за символичните домакини: още в 4-ата мин. реферът Таско Тасков отсъди дузпа за русенци за нарушение в пеналта на Христов срещу Будинов. Капитанът на гостите Димов бе точен от бялата точка за 0:1.

В 17-ата мин. след центриране от корнер Колев в опита си да избие топката я прати в собствената си врата за 0:2. В 33-ата мин. вратарят Кръстев излезе неразчетено при центриране в наказателното поле и Будинов с глава прати топката в опразнената врата за 0:3.

Пет минути по-късно „железничарите” върнаха един гол: Тевия стреля от 10-на метра, вратарят Луков спаси, но Владислав Златинов довкара отбитата топка. В 41-та мин. с удар от границата на пеналта Атанасов покачи на 1:4. Малко преди това Златинов се откъсна зад защитата на Дунав и бе фаулиран, но съдията си затвори очите за очевидното нарушение.

През втората част срещата се доиграваше. Крайното 1:5 оформи Костадинов в 60-ата мин. Последните 15-ина мин. мездренци играха с човек по-малко, тъй като Бояджиев се контузи, а треньорът Митев бе направил и трите си смени.

В класирането Локо (Мз) остава на предпоследното, 15-то място с актив от 20 точки, на 6 т. от зоната на спасението.