Близо едно денонощие Сърдечната болница в Мездра, двете защитени жилища на територията на бившия Социален дом и предприятието за обработка на скално-облицовъчни материали по пътя за село Крета останаха без ток. По време на снощната буря, разразила се в града, е станала авария в електрозахранването на участъка.

"Снощи в бурята, която беше около 19 часа, токът в лечебното заведение е спрял. До момента още не дошъл. Идва група, работиха, но казаха, че не знаят кога ще отстранят аварията“, разказа Валя Стоянова, главна сестра в Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести (СБПЛРВБ) - Мездра.

Липсата на ток създава сериозни проблеми както на лечебното заведение, така и на социалното заведение.

"Ежедневно трябва да подаваме файлове към Националната здравноосигурителна каса с изписаните и приетите пациенти в болницата. В момента на приемане и изписване трябва да ги чекираме и да ги изпращаме пак към Касата. Това днес не можахме да го направим. До 16 часа трябваше да подадем файла, но не успяхме. Написали сме писмо до Районната каса, но как ще реагират и как ще се реши проблема впоследствие не зная”, допълни Стоянова.

На този етап не е ясно кога ще бъде отстранена аварията. Екип на електроразпределителното дружество работи в района от снощи. Специална електротехническа лаборатория обследва електропреносната мрежа между подстанцията и трафопоста, който захранва обектите, за да локализира точното място на аварията.

Работа на служителите обаче е допълнително затруднена, тъй като местността е труднодостъпна.