Свидетел на инцидента, шофьор на тежкотоварен камион автовоз, разказа, че мерцедесът е бил спрял на пътното платно поради авария, а в него били две жени - Л. А (62 г.) - водач на автомобила, и К. С. ( 57 г.). Микробусът изпреварил камиона и се натресъл в спрялата кола.

От удара задната част на мерцедеса е смачкана до неузнаваемост, а бусът се забил малко по-напред в канавката. Водачът на автовоза каза, че е спрял да помогне. Не е имало поставен триъгълник при авариралия автомобил, а двете жени са били вътре в него и без светлоотразителни жилетки.

Пострадалите са транспортирани в Спешния център в Мездра без опасност за живота.

Състоянието на пострадалите е стабилизирано - Л. А. има счупване на ребра и гръдни контузии, а спътничката й е с контузия на лявата подбедрица.

Междувременно пристигащата от Враца линейка предизвикала друга катастрофа в района на квартал "Лещака". Инцидентът е станал в резултат на неправилна маневра от страна на линейката, идваща откъм Враца

Водачът на микробус "Фиат Дукато", ударил автомобила на спешна помощ, разказа, че се е движил на 6-7 метра след него, тъй като е бил с пусната лампа. Малко след надлеза за квартал "Лещака" шофьорът на линейката набил спирачки и направил обратен завой, за да мине в другото платно на пътя в посока Враца, тъй като пропуснал отбивката за предишното произшествие.

Пристигналият на мястото екип на "Пътна полиция" съставил акт на водача на буса заради неспазване на дистанция след служебен автомобил.

Причините за двата инцидента са в процес на изясняване.