По случай четвъртия рожден ден на Архитектурен комплекс "Калето" е подготвена богата атрактивна програма, която ще бъде открита днес в 10:00 часа. Тя включва изпълнения на ансамбъла при столичния Музикално танцов център "Бели брези", на женския народен хор и групата за стари градски песни 'Мездрея" при градското Читалище "Просвета", на женските певчески групи "Детелина" от Брусен и "Белокаменица" от Царевец, на Вокална група "Детски свят“, на народната певица Беатрис Александрова и на 5-годишната Йоана Лиловсха, както и рецитал на Генчо Драголов, призьор от 55-я Национален рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия.

А така също връчване на нашивки на нови членове на Мото клуб ”Велика България”, спускане с въздушен "тролей" над река Искър и спелеоложко състезание за "Купата на Община Мездра". За най-малките гости на комплекса от Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" са подготвили викторина и опознавателни игри.

Една от приятните изненади е и турнир по Street Fitnes, какъвто ще се състои за пръв път в Мездра. Надпреварата е организирана от Националното сдружение на сираците в България и ще се проведе и в други градове на страната. Стартът на състезанието ще бъде даден в 9:00 часа тази сутрин

Представителят на Спелеоклуб - Мездра Цветан Цветков анонсира, че ще се проведе и състезание между различни спелеоклубове от страната, подготвено от домакините. Поради големия интерес към екстремното спускане по въздушния "тролей" тази година организаторите от спелеоклуба са направили сериозна подготовка, за да могат повече желаещи да опитат неописуемото изживяване от досега с водата.