За първата част от подготовката:

Всичко върви по план, само една тренировка се принудихме да проведем в зала, заради лошо време. Не е хубаво, че тренирахме само на изкуствен терен, но не се оплакваме. Момчетата бяха сериозни, не се оплакваха от тежките натоварвания, защото знаят, че в началото е така. Има натрупана умора у футболистите, но това е нормално на този етап. Резултатите от последните тестове, които направихме са добри, което ме радва.

За контузиите:

Опазихме се от сериозни контузии, като изключим това, което стана с Марио Кирев. Получи травма при безобидна ситуация, оказа се че е скъсал менискус, направиха му артроскопия, но съм убеден, че ще е напълно готов след 20-ина дни. Иван Михов пък има леки болки в оперираното през есента коляно, надявам се те да отшумят. Тони Тасев тренира наравно с отбора, знаете, че в края на декември претърпя операция от херния и първоначално се готвеше индивидуално.

За селекцията:

Относно селекцията подсилихме се на постове, на които имахме нужда, ако вземем някои нов, той трябва да е по-добър, от тези футболисти, с които разполагаме на тоя етап. Що се отнася до Влади Цеков, той иска да бъде повече време на терена, което не мога да му обещая. Разговарях с него, разбрахме се, че на този етап за него ще е по-добре да премине в отбор от Втора лига, в който да играе редовно и да трупа опит. До колкото съм запознат оферти за Цеков не липсват.

За лагера в Алания:

Заминаваме на лагер в Турция в понеделник, там ще се готвим до 6 февруари, ще работим предимно за тактика и ще избистряме състава в тези 5 контролни срещи. Излизаме срещу добри отбори, от елитни първенства.

За новия сезон:

Очакват ни много тежки срещи напролет. Всеки един мач за нас ще е като финален, но се надявам да се представим добре и изпълним целите.