По време на кулинарния фестивал жителите и гостите на града ще могат да се насладят на целодневни забавления и да изпитат незабравими преживявания, похвалиха се от Община Мездра. Фирмите участници в него ще презентират на централния площад "България“ широка гама продукти, съчетани с демонстрации, уъркшопове и специални събития. Посетителите на "Табиет Мездра“ ще имат възможност да видят уменията на изявени майстори готвачи, да се насладят на множество кулинарни изкушения, да се забавляват с концерти и състезания.

По време на "Табиет Мездра“ на площад "България“ и на улица “Христо Ботев“ ще бъдат обособени три зони - кулинарна, музикална и зона за експозиции и атракции. В рамките на кулинарната зона ще бъде показано кулинарното многообразие на региона. Ценителите ще се запознаят с автентичната кухня на балканските страни и с тенденциите в европейската кухня, ще се потопят в една феерия от вкусове. Наред с това ще видят как се приготвят типични ястия, ще научат тънкости за тяхното аранжиране и поднасяне.

Специална сцена ще събира някои от най-големите балкански артисти, както и самодейни трупи. Музика, песен и танц ще се преплетат в едно грандиозно шоу на балканския ритъм и емоции.

В зоната за експозиции и атракции български и чуждестранни фирми ще покажат своите продукти на щандове с елегантни визуални решения. Множество демонстрации и кулинарни атракции, спортни турнири, забавни игри, състезания и конкурси ще направят експозициите още по-интересни за посетителите. Този начин на представяне сближава бизнеса и потребителите, като ги свързва в едно съвместно преживяване, поднесено специално за жителите и гостите на Мездра.