За пиесата "Кредитът“ нейният автор Жорди Галсерон споделя: "В тази пиеса един тип има нужда от кредит, който банковият служител не желае да му отпусне. Първият изглежда беззащитен, а у втория са и и хлябът, и ножът. На пръв поглед няма начин балансът на силите да се промени, но ето че скромният просител вади скрит коз. Твърди, че притежава дарба - някакъв абсурден талант, благодарение на който ще "задуха друг вятър".

И най-безумните заплахи, поднесени с достатъчна сериозност, могат да прозвучат убедително. Тази история е не толкова за парите, дадени на доверие, колкото за доверието, дадено на доверие - за способността да убеждаваме другите в какви ли не неща, дори най-идиотските. Доколко ще ни повярват, зависи не толкова от реалните обстоятелства, колкото от нашия подход. Възможно ли е да убедим когото си поискаме в каквото си поискаме, ако наденем подходяща физиономия? Отговорът е "да"."

© Велина Кокалова

Почитателите на театралното изкуство могат да гледат комедията "Кредитът" на 6 февруари (сряда) от 19:00 часа в Голямата зала на Драматичен театър - Монтана. Смехът е гарантиран!