В горещия августовски следобед, петнайсет млади хора от „града на релси” се впуснаха в уникално преживяване в света на изкуството. Сред тях бе и солистката на Държавния музикален театър „Стефан Македонски” Илона Иванова, както и двама представители на силния пол.

Културната изява премина под мотото на големия холандски художник Винсент ван Гог „Ако чуеш вътрешен глас, който ти казва: „Не можеш да рисуваш!“, рисувай с всички сили и този глас ще замлъкне.“ , любителите на четката и платното рисуваха репродукции на известната картина – „Морски залез”. Дали от носталгия по отиващото си лято, или по възкръснали спомени от морето, любителите художници вложиха цялата си страст и въображение, за да предадат вълшебството на залеза и играта на притихващите сенки над морската шир.

Приведени над платната и с палитра в ръка, младите хора претворяваха колорита от цветове под вещото ръководство на ментора художник Христина и организатора Вероника.

Вече няколко години екип от млади художници и графични дизайнери обикалят страната и показват как се рисуват пейзажи, портрети и импресии в лесни стъпки. Идеята и целта им е да помагат на хората да надскочат схващането, че не са креативни. Те разкриват тайните, техниките и качествените материали, които са необходими, за да претвориш върху платното своята душевна същност. Всяка една творческа изява е върху зададена тема, като се дава пълната свобода на всеки да изрази себе си във финалното произведение. Мисията е участниците да се забавляват, да се развенчаят митовете за рисуването и да се откъснат от ежедневието в една арт терапия.

След като бяха довършени всички творби, участниците се разхладиха с чаша хубаво вино, а накрая всички си тръгнаха удовлетворени от себе си и със оригинална картина.

Ателието бе организирано при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания.